donderdag 17 oktober 2024

Werken met de B-Bot

Deze week hebben we een ridder moeten helpen om de prinses te redden. Dit deden we aan de hand van een robot. 

Ook reed onze robot tussen verschillende herfsttekeningen. Zo reden we naar een paddenstoel zonder de bolster te raken. Wij moesten de robot programmeren. Gelukkig is hij nergens gebotst! 

Hoera voor aap!

Vandaag vierden we aap zijn verjaardag! We maakten een gezonde smoothie van banaan m, kiwi en vers sinaasappelsap. Daarna deden we een leeszoektocht in de school. 

vrijdag 11 oktober 2024

Afsluiting warme wiliam

Kronkeldidoe

Vandaag gingen we naar kronkelende. Dit is een bewegingslandschap. We reden eerst met een grot bus naar de steenoven. Daar deden we verschillende sporten. Ook bouwen en puzzelen kwam aan bod. We fietsten op speciale fietsen en mochten in een groot springkasteel. Het was een sportieve voormiddag! 

dinsdag 8 oktober 2024

Herfst herfst, daar ben je weer!

Vandaag gingen we verder op pad met het verhaal van Wiliam. We combineerden dit met het bos. We zagen verschillende noten, hoorden de bosgeluiden en konden het bos ruiken en voelen. Kortom we ontdekten de natuur met al onze zintuigen. In onze zakken namen we mooie bladeren en noten mee. De juf vond ook een paddenstoel. In de klas legden we de hoed op een wit blad. Hopelijk kunnen we binnenkort de sporen zien. Na de wandeling trakteerde de juf ons op een stukje cake. 

vrijdag 4 oktober 2024

Save by the bell

Vandaag rinkelde we de bel voor goed onderwijs. Niet alle kinderen hebben het geluk om naar school te kunnen gaan. Daarom deden we een stellingenspel. Twee mensen van studio globo kwamen onze actie meevolgen. Ze hadden een grote rol papier mee en alle kinderen van onze klas hebben hun handtekening er op gezet. 

wij kregen een fluohesje

Dank aan de bron. Wij kregen allemaal een fluohesje. We mochten  deelnemen aan een verkeersquiz. Tof initiatief!

donderdag 3 oktober 2024

Muzo gekke ik

Vandaag maakten we onze foto gek met plasticine. Morgen maken we er een definitief portret van voor op onze Muzomap

Warme Wiliam

We zetten dit jaar enorm in op het welzijn van onze kinderen. We maakten kennis met het verhaal Soko. 
We maakten een William wandeling. Die staat uitgepijld en begint aan onze school. We luisterden naar een heel tof luisterverhaal. We maakten kennis met verschillende dieren die elkaar tegen gekomen. Sommigen luisteren zeer goed en helpen elkaar. Anderen doen dit minder goed.